Bevezetés a vegetáriánus konyhaművészetbe szezonális alapanyagok felhasználásával.
A növényi alapú és allergénmentes ételek iránt világszerte egyre növekszik az igény. Érdemes minden szakácsnak megismerkedni ezzel a területtel is. A képzések során két fontos szempontunk az alapanyag-ismeret és a technológiai ismeret. Mindkét esetben lényeg az egészségünkre gyakorolt pozitív hatás. Emellett kiemelt szempont lesz a fenntarthatóság, melyre egyre nagyobb szükség van a 21. században. Megismerünk új alapanyagokat, régi alapanyagokat új köntösbe bújtatunk. Megtudhatjuk, milyen módon lehet egyes ételeknél növényi alapanyagokkal kiváltani az összetevőket, milyen növényi alapú fehérjeforrások léteznek és ezeket hogyan használhatjuk. Megtanuljuk, hogyan lehet az eddig köretként használt alapanyagokból összetett fő elemet alkotni egy tányérra. Az ételkészítés során a kimagasló ízek, állagok és látványon túl nagy hangsúlyt kap a teljesértékűség.
Időpont: 2023.01.19. 9:30 - 15:00
Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Budapark Keleti utca 3.