Borjúhúsok

A borjúhús zsenge és puha, sok fehérjét és kevés zsiradékot tartalmaz. Kötőszövetei még lágyak nem erősödtek meg, ezért könnyen emészthető. Sültekhez és párolt ételekhez kitűnő alapanyag a comb és a fartő részei. Hosszabb ideig párolva vagy egybe sütve az elülső negyedének kötőszövetekben gazdag húsrészei is omlósra puhulnak. Természetesen nem feledkezhetünk meg az olyan klasszikus sültekhez való részekről sem, mint a karaj, a hátszín és a szűz. A képzés során több különböző húsrész is terítékre kerül, hogy a hozzájuk illő hőkezelést és fűszerezést mindenki elsajátíthassa és megkóstolhassa a hozzájuk megálmodott mártásokkal és köretekkel.

Borjúhúsok

A kurzus során az alábbi ételek készülnek:

  • Vitello tonnato
  • Borjú T-bone steak, vajas burgonyapüré, hagymavariációk
  • Borjúbecsinált, párizsi gnocchi

 

Időpont: 2023.10.09. 9:30 - 15:00

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Budapark Keleti utca 3.

Oktató: VOLENTER ISTVÁN

A képzés ára: 19.900 Ft + áfa/fő

Jelentkezés a képzésre