A kacsamelleket bőrös felükkel lefelé serpenyőbe tesszük és lassú tűzön2-3 perc alatt arany barnára pirítjuk.
Tűzálló edénybe öntjük a kisült zsírt, bőrös felével felfelé belehelyezzük az elősütött kacsamelleket és kakukkfüvet, majd 8 percig 160°C-on sütőben sütjük.
A vörösbort egy kisebb lábasban visszaforraljuk 2dl-re, miközben hozzáadjuk a nádcukrot, borsot, őrölt koriandert és egy csipet sót.
Hozzáadjuk a felezett, kimagozott szőlőmagok felét és tovább forraljuk 1-2 percig. Végül a maradék előkészített szőlőt is hozzáadjuk, de ezzel csak összeforraljuk.
Az újhagymákat 5-6 cm-es darabokra vágjuk és vajon megpároljuk.
A kacsamelleket a sütőből kivéve 2-3 percig pihentessük.