Rozé kacsamell szőlőmártással, párolt újhagymával

Rozé kacsamell szőlőmártással, párolt újhagymával

HOZZÁVALÓK

  • 4 db pecsenye kacsamell
  • 1 csipet METRO Chef őrölt koriander
  • 2-3 ág rozmaring
  • 4 dl vörösbor
  • 8 szál újhagyma
  • 150 g piros szőlő
  • 2 ek nádcukor
  • csipet őrölt bors, só, vaj

ELKÉSZÍTÉS

A kacsamelleket bőrös felükkel lefelé serpenyőbe tesszük és lassú tűzön2-3 perc alatt arany barnára pirítjuk.

Tűzálló edénybe öntjük a kisült zsírt, bőrös felével felfelé belehelyezzük az elősütött kacsamelleket és kakukkfüvet, majd 8 percig 160°C-on sütőben sütjük.

A vörösbort egy kisebb lábasban visszaforraljuk 2dl-re, miközben hozzáadjuk a nádcukrot, borsot, őrölt koriandert és egy csipet sót.

Hozzáadjuk a felezett, kimagozott szőlőmagok felét és tovább forraljuk 1-2 percig. Végül a maradék előkészített szőlőt is hozzáadjuk, de ezzel csak összeforraljuk.

Az újhagymákat 5-6 cm-es darabokra vágjuk és vajon megpároljuk.

A kacsamelleket a sütőből kivéve 2-3 percig pihentessük.