1,3 kg libaaprólék (pl. szárnytő, nyaka, zúza, szív)
35 dkg METRO Chef gyorsfagyasztott leves zöldségkeverék
10 dkg zellergumó
10 dkg METRO Chef gyorsfagyasztott zsenge zöldborsó
10 dkg gomba
1 db vöröshagyma (nagy fej)
4 gerezd METRO Chef tisztított fokhagyma
1 tk aro egész feketebors (teatojásba zárva)
METRO Chef babérlevél
1 tk lestyán
1/2 mk METRO Chef őrölt szerecsendió
A rizshez:
35 dkg basmati rizs
4-5 ek libazsír
1 kis vöröshagyma
METRO Chef őrölt feketebors (bővebben mint más esetben)
2 csokor METRO Chef petrezselyem
só
ELKÉSZÍTÉS
Az aprólékot megtisztítjuk, langyos vízben megmossuk, és a fazékba téve 1,5 liter vízzel felöntjük, majd a teatojást beletesszük. A keletkezett habot a tetejéről leszedjük.
A zöldségeket a vöröshagymával, fokhagymával, babérral, lestyánnal, szerecsendióval a leveshez adjuk, és lassú tűzön, gyöngyöző forralással puhulásig főzzük. A gombát egészben adjuk hozzá akkor, amikor a zöldségek félig megpuhultak.
A levest egy kis fazékba szűrjük, a húsdarabokat és a zöldségeket külön tányérokban hűlni hagyjuk.
A leves tetejéről kb. 5 evőkanál zsiradékot leszedünk, a levest tovább forraljuk (kb. 1 literre lesz szükség)
A langyosra hűlt húst és a kihűlt zöldségeket, majd gombát kis darabokra aprítom.
Egy nagy serpenyőben a levesről leszedett zsírt felhevítjük, a rizst üvegesre futtatjuk. Beledinszteljük az aprított vöröshagymát. A zöldborsót elkeverjük benne, felöntjük háromszoros mennyiségű forró levessel. Sózzuk, borsozzuk, lassan puhulásig pároljuk, kb. 15-20 percig, keverés nélkül. Belekeverjük az aprított húst, a zöldségeket, gombát és az aprított petrezselymet.
Pihentetjük, és frissen sütött, kis darabokra aprított libatöpörtyűvel, házi vegyes savanyúsággal tálaljuk.