felelősség
HACCP
Felelősség
Az EU-s és nemzeti jogszabályokban megfogalmazott követelmények minden olyan vállalkozás esetén alkalmazandók, ahol élelmiszert előállítanak, feldolgoznak és kereskednek vele
- Élelmiszergyártók
- Élelmiszeripari logisztikai vállalkozások
- Élelmiszert forgalmazó kis- és nagykereskedők
- Vendéglátó ipari vállalkozások (éttermek, büfék, termelő konyhák)
Az élelmiszeripari vállalkozásoknak meg kell felelniük valamennyi Európai Uniós és magyar jogszabálynak is. Többek között ilyen például a higiéniai ellenőrzés, a hűtőlánc alkalmazása és fenntartása és a HACCP alapelveik alkalmazása is.
Felhívjuk a figyelmüket hogy a HACCP rendszer illetve EU-s és nemzeti előírások megfelelő alkalmazása függ az Önök élelmiszeripari vállalkozásának méretétől.
A honlapon található információkat gondosan gyűjtöttük össze, azonban a METRO nem tud garanciát vállalni azok teljességéért és helyességéért.
Felhívjuk figyelmét, hogy az Ön vállalkozására a honlapon nem említett egyéb élelmiszerbiztonsági szabályok is vonatkozhatnak. Ezért javasoljuk, hogy tájékozódjon ezekről az információkról is!
További jogi információt ITT talál!