Étterem nyitás
Egy étterem nyitása számos kihívással és nehézséggel jár. Azonban a METRO segít Önnek kiigazodni a számos teendő közt. Szakértő kollégáink segítségével összegyűjtöttuk a legfontosabb információkat.
a METRO Horeca szektor meghatározó partnere, akiket széles kínálattal várunk a vendéglátás minden alapanyagából, eszközeiből. nálunk a sótól a kenguru steakig, a fogvájótól a profi konyhai eszközig minden kapható ami egy sikeres étteremhez szükséges!
Tudja milyen fontosabb teendői vannak egy étterem nyitásánál? Milyen apróságokkal találkozhat, amire akár nem is gondolna?
Íme néhány egyszerű, ám érdekes példa:
- Külön gondoskodni kell a különféle alapanyagok előkészítő helységének meglétéről
- Megfelelő számú mosogató és kézmosó is szükséges
- Ha 10 fő, vagy annál több vendég tud majd helyben fogyasztani, akkor szükség van legalább 1 mosdóra
- Nyilatkozatot kell tenni arról, hogy az egységben később szándékoznak-e feldolgozni előkészítetlen lőtt vadat
- Külön illetékes szervezetekhez kell fordulni attól függően, hogy vegán étteremről, vagy épp húsokkal is dolgozó étteremről van szó
- Be kell vizsgáltatni a csapvizet is a megfelelő szerveknél