Zöldfűszer olaj Dalnoki Bencétől
A zöldfűszerolaj a modern konyha egyik aduásza, nagyon sokrétű a felhasználása. Használhatjuk mártások mozaikolására, zöldségek, gyümölcsök marinálására, vagy akár majonézek készítésére.
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
200g
szőlőmagolaj100g
zöldfűszerElkészítési lépések
Első lépés
A leszárazott, megmosott zöldfűszert tegyük a thermomixerbe, és öntsük rá az olajat. Indítsuk el maximum fokozaton, 5 percre 50 fokig melegítsük. Ha lejárt, nyissuk ki a thermo szellőzőjét, vegyük le a hőfokot, és 3-as fokozaton kevergessük 30 percig. Ha lejárt, mikroszűrőn vagy nedves konyharuhán csepegtessük át.
Második lépés
Fagyasztóban vákuumozva tároljuk, így marad a legintenzívebb íze és színe.