Sütőtökös gnocchi ropogós pancettával Dalnoki Bencétől
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
GNOCCHI:
500g
burgonya150g
liszt (plusz a nyújtáshoz)1db
tojássó
SÜTŐTÖK PÜRÉ:
1db
közepes sütőtök (felkockázva)olívaolaj, só, bors
MÁRTÁS:
2dl
tejszín1evőkanál
vajsó, bors
parmezán (ízlés szerint)
pancetta
Elkészítési lépések
Sütőtökpüré készítése
Sütőben 200 °C-on süsd meg a felkockázott sütőtököt olívaolajjal, sóval, borssal, amíg puha lesz. Pürésítsd simára.
Gnocchi készítése
A főtt burgonyát hámozd meg, törd át, majd gyúrd össze liszttel, tojással, sóval. Formázz gnocchikat, és főzd sós vízben 2-3 percig, majd szűrd le.
Mártás és tálalás
Ropogósra süsd a pancettát, majd ugyanabban a serpenyőben olvaszd meg a vajat, add hozzá a tejszínt és sütőtökpürét. Forgasd bele a gnocchikat, tálald pancettával és parmezánnal.