Pikáns sütőtökös rizottó zsályával Dalnoki Bencétől

Pikáns sütőtökös rizottó zsályával Dalnoki Bencétől
Elkészítési idő60 perc
NehézségKönnyű
Adag4

Hozzávalók

MennyiségHozzávalók
200g
sült sütőtökpüré
200g
rizottórizs
1fej
hagyma
1gerezd
fokhagyma
1liter
sütőtökalaplé
1dl
fehérbor
50g
parmezán
zsálya levelek
olívaolaj, só, bors, chili
SÜTŐTÖK ALAPLÉ:
1db
sütőtök héja és magjai
1fej
vöröshagyma, félbevágva
2gerezd
fokhagyma
1szál
zeller
1db
sárgarépa, darabolva
víz

Elkészítési lépések

Sütőtök alaplé készítése
Egy nagy lábasban helyezd el a sütőtök héját és magjait, a félbevágott vöröshagymát, fokhagymát, zellert, és a darabolt sárgarépát. Öntsd fel vízzel, hogy ellepje, és forrald fel. Főzd kb. 30-40 percig, majd szűrd le.
Pikáns sütőtökös rizottó elkészítése
Hevíts olívaolajat egy mély serpenyőben, és pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Add hozzá a rizottórizst, öntsd hozzá a fehérbort, majd fokozatosan add hozzá a forró sütőtökalaplevet, folyamatosan kevergetve. Keverd hozzá a sütőtökpürét, főzd „al dente”-re, majd add hozzá a parmezánt, sót, borsot, chilit.
Tálalás
Tálalás előtt zsálya levelekkel keverd el, és díszítsd marinált sütőtökkockákkal.