Pikáns sütőtökös rizottó zsályával Dalnoki Bencétől
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
200g
sült sütőtökpüré200g
rizottórizs1fej
hagyma1gerezd
fokhagyma1liter
sütőtökalaplé1dl
fehérbor50g
parmezánzsálya levelek
olívaolaj, só, bors, chili
SÜTŐTÖK ALAPLÉ:
1db
sütőtök héja és magjai1fej
vöröshagyma, félbevágva2gerezd
fokhagyma1szál
zeller1db
sárgarépa, darabolvavíz
Elkészítési lépések
Sütőtök alaplé készítése
Egy nagy lábasban helyezd el a sütőtök héját és magjait, a félbevágott vöröshagymát, fokhagymát, zellert, és a darabolt sárgarépát. Öntsd fel vízzel, hogy ellepje, és forrald fel. Főzd kb. 30-40 percig, majd szűrd le.
Pikáns sütőtökös rizottó elkészítése
Hevíts olívaolajat egy mély serpenyőben, és pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Add hozzá a rizottórizst, öntsd hozzá a fehérbort, majd fokozatosan add hozzá a forró sütőtökalaplevet, folyamatosan kevergetve. Keverd hozzá a sütőtökpürét, főzd „al dente”-re, majd add hozzá a parmezánt, sót, borsot, chilit.
Tálalás
Tálalás előtt zsálya levelekkel keverd el, és díszítsd marinált sütőtökkockákkal.