Csirkemozaik, erdei gombák, burgonyakrémmártás Dalnoki Bencétől
Hozzávalók
MennyiségHozzávalók
CSIRKE:
100g
csirkemellhús100g
tejszín3g
só200g
csirkecomb (színhús)100g
vegyes gombapetrezselyem
kakukkfű
só, bors
BURGONYAMÁRTÁS:
100g
burgonya350ml
tej150ml
tejszín100g
parmezán60g
vaj7g
sóGOMBA:
400g
vegyes gomba (minél több fajta annál jobb)50g
vajmustár
kakukkfű
só, bors
Elkészítési lépések
Első lépés
A csirkemellből és tejszínből mousseline-t készítünk, majd összekeverjük a szeletelt, pirított gombával, a darabolt combhússal és a fűszerekkel. Hengert formázunk az így elkészült masszából.
Második lépés
Tálalás előtt 70 fokos gőzben 65 fokos maghőmérsékletig készítjük, majd sárkányozzuk és pihentetjük.
Harmadik lépés
A mártáshoz mindent, együtt darabolva a Thermomixbe teszünk, 90 fokon 30 percet csak keverjük, majd maximum fordulaton krémesítjük. Ezután szifonba töltjük, és melegen tartjuk.
Negyedik lépés
A gombákat forró serpenyőben, habzó vajon pirítjuk, majd még forrón beízesítjük. A szeletelt csirketekercset barnított vajjal glasszírozzuk, mikrozöldfűszer-salátával díszítjük.