Gluténmentes éttermi tészták növényi alapokon I. - Sós, gyúrt tésztaételek, omlós tészta

A képzés során megismerkedünk a gluténmentes tészták világával, a gluténmentes gabona- és álgabona fajtákkal, részletesen bemutatjuk a liszt típusokat, a különböző lisztek felhasználhatóságát. Egészségügyi kitekintés keretében, pedig tanácsot adunk abban, milyen gluténmentes lisztet érdemes elkerülni és melyiket érdemes használni.

A gyakorlat során megtanuljuk az egyszerű gyúrt tészták elkészítését és technológiai sajátosságukat gluténmentes lisztek esetén, megtanulunk gluténmentes omlós tésztát készíteni sós és édes változatban. Gyakorlat során kitérünk a technológiai vagy anyaghányad beli gyakran elkövetett hibákra és ezek elkerülésének módjaira.

A tészták készítése során nem használunk tojást, tejterméket és állati eredetű zsiradékot. A képzésen való részvételnek nem előfeltétele az "Éttermi tészták növényi alapokon I-II.", de előnyt jelent.

Gluténmentes éttermi tészták növényi alapokon I.

A kurzus során az alábbi ételek készülnek:

  • Gluténmentes spárgás lasagne, gluténmentes besamel mártás, karalábé szalonna
  • Gluténmentes fettuccine, balzsamos cékla, málna, mandula
  • Gluténmentes pite, mángold-burgonya
  • Gluténmentes mini tart, csokoládé ganache, rebarbara-eper zselé

 

Időpont: 2024.06.13. 9:30 - 15:00

 

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Budapark Keleti utca 3.

 

Oktató: ZSOLNAY GERGELY

 

A képzés ára: 19.900 Ft + áfa/fő

Jelentkezés a képzésre