Gluténmentes éttermi tészták növényi alapokon I. - Sós, gyúrt tésztaételek, omlós tészta
A képzés során megismerkedünk a gluténmentes tészták világával, a gluténmentes gabona- és álgabona fajtákkal, részletesen bemutatjuk a liszt típusokat, a különböző lisztek felhasználhatóságát. Egészségügyi kitekintés keretében, pedig tanácsot adunk abban, milyen gluténmentes lisztet érdemes elkerülni és melyiket érdemes használni.
A gyakorlat során megtanuljuk az egyszerű gyúrt tészták elkészítését és technológiai sajátosságukat gluténmentes lisztek esetén, megtanulunk gluténmentes omlós tésztát készíteni sós és édes változatban. Gyakorlat során kitérünk a technológiai vagy anyaghányad beli gyakran elkövetett hibákra és ezek elkerülésének módjaira.
A tészták készítése során nem használunk tojást, tejterméket és állati eredetű zsiradékot. A képzésen való részvételnek nem előfeltétele az "Éttermi tészták növényi alapokon I-II.", de előnyt jelent.