Baristaképzések
A METRO Gasztroakadémia elindulása óta közösen dolgozunk a Barista Hungary szakmai csapatával, de idén januártól szorosabbra fűzzük együttműködésünket. A METRO Gasztoakadémia különtermébe költözött a Barista Hungary oktatóbázisa, teljes technológiai felszereltségével. Mostantól a METRO Gasztroakadémia szervezésében már nem csak egy napos kávés alapoktatást, de kiscsoportos latte art képzést és 5 napos intenzív barista tanfolyamot is kínálunk az érdeklődők számára.
Kedves érdeklődő!
A METRO Gasztroakadémián a kezdetektől a Barista Hungary tartja a kávés oktatásokat. 2019-ben szorosabbra fűztük az együttműködést és a Barista Hungary oktatóbázisa teljes technológiai felszereltségével a METRO Gasztroakadémia különtermébe költözött.
2003 óta foglalkozunk kávés képzésekkel, 2006 óta rendszeresen szervezünk egész hetes barista tanfolyamokat. Az elmúlt 20 évben sok ezer tanulót segítettünk elindulni a kávés szakmában. Végzett baristáink igen nagy számban helyezkedtek el sikerrel a világ több pontján,
és természetesen a hazai kávés iparágban is. Rendszeresen tartunk képzéseket kávéforgalmazók és kávézóláncok számára, de a hazai harmadik hullámos kávézók egy jó részét is tanulóink alapították, illetve ők dolgoznak ott baristaként.
A Barista Hungary ügyvezetőjeként és szakoktatójaként én és a cég gyakorlott barista trénerei garantáljuk a képzések szakmai minőségét.
Három különböző típusú barista képzést kínálunk az érdeklődők számára:
• A barista alapoktatás az eszpresszó technológia szakszerű használatáról és az espresso
alapú italok készítéséről szól. A képzés a vendéglátók számára éppúgy hasznos, mint azoknak,
akik otthon szeretnének jobb kávét készíteni.
• A latte art képzésre azokat várjuk, akiknek a kávékészítésről már megvannak az alapismereteik,
és szeretnék fejleszteni a tudásukat a tejhabosításban és az öntés technikákban.
• Az ötnapos intenzív barista tanfolyam teljeskörű tudást ad a kávékészítés terén az alapoktól
a latte arton keresztül a filterkávé készítéséig.
Téged is várunk a METRO Gasztroakadémia kávés képzésein!
Üdvözlettel,
Senkáriuk András