KÖVESSE NYOMON AZ ELÉRT EREDMÉNYEKET
Miután fenntartható jellemzőket vezetett be az étlapjánál, kezdje el mérni a kiváltott hatást, például a vendégektől érkező közvetlen visszajelzések vagy weboldalon adott értékelések, az érintett fogásokra leadott rendelések, a fogások jövedelmezősége alapján. A receptek és a nagyobb fenntarthatósággal elért hatás nyomon követéséhez esetleg digitális eszközt is felhasználhat.
BESZÉLJEN AZ ELÉRT EREDMÉNYEKRŐL
A közvetlenül a termelőktől beszerzett alapanyagokkal dolgozó éttermek egyre vonzóbbak az étterembe járók számára. Beszélgessen a vendégekkel az étlapról annak érdekében, hogy képük legyen az alapanyagok beszerzéséről. Magyarázza el, miért változtatott. Például Ön dönthet úgy, hogy télen nem kínál epret, a vendégeknek azonban tudniuk kell, hogy miért nem.
Ha az étlapon vagy a weboldalukon nyomonkövethetőséggel kapcsolatos információk szerepelnek, magyarázza el, hogyan lehet használni őket.
Vállalkozásként sokkal nagyobb hatást tud gyakorolni az adott közösségre, ha a vendégei és az alkalmazottai megértik, hogy mit tesz. Lehet, hogy néhányan követik Önt vásárlási döntéseik meghozatalakor. Nagyobb hatást érhet el, mint gondolná!
MEGOLDÁSOK
Étlaptervezést támogató alkalmazások, például a Menukit. Kommunikációt támogató eszközök, például az online megjelenést támogató Dish eszközök.
A PROTRACE megoldás a fenntartható beszerzéssel és termeléssel kapcsolatban nyújt információkat vevők és végfelhasználók számára.
METRO-termékek, például a biohús és biogazdálkodásból származó termékek, komposztálható ételtárolók elvitelre készült ételekhez.