A tonhal szeletet
egyforma átmérőjű hasábokra vágjuk. Jól felforrósított serpenyőben megpirítjuk
minden oldalán a hasábokat.
Marinád:
0,5 dl szója szósz
1 db narancs (reszelt héja
és leve)
0,2 dl pirított Szezám
olaj
1 cm Friss gyömbér
(lereszelve)
A hozzávalókat
összekeverjük és a megsült, felszeletelt tonhalra locsoljuk.
Saláta:
120 g kész ízesített Wakame
saláta
120 g uborka (kimagozva,
legyalulva)
A wakame salátát
összekeverjük a gyalult uborkával.
10 g pirított szezámmag
4 szelet sushi gyömbér
Tálaláskor kis halom
salátára helyezzük a tonhal szeleteket, meglocsoljuk még egyszer a marináddal,
megszórjuk szezámmaggal, és rá helyezzük egy-egy szelet gyömbért.
Csőben sült garnéla, édeskömény salátán [1]
Hozzávalók 4 fő részére:
200 g pucolt garnélafarok
(feldarabolva)
50 g vaj
0,2 dl ánizs likőr
1 kis csokor petrezselyem
(finomra vágva)
1 gerezd Fokhagyma
(finomra vágva)
só
fehér bors
40 g pankó morzsa
0,2 dl tejszín
A garnélák 2/3-át és a
többi hozzávalót blenderben egyenletesen összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a
maradék rák húst.
1 db réteslap
vaj
A rákhúsos keveréket egy
habzsák segítségével egy csíkban a tészta szélére nyomjuk, feltekerjük szorosan
a tésztát, olvasztott vajjal lekenjük. 180°C-os légkeveréses sütőben
aranybarnára sütjük.
Saláta:
1 db kisebb édeskömény
(vékonyan felszeletelve)
50 g ruccola
0,2 dl toscan extra szűz olíva
olaj
Só
Bors
A saláta hozzávalóit
tálalás előtt összekeverjük és a kész garnélákat rátálaljuk.
Zöld tortelloni, hollandi mártás, speck chips,
parmezán [2]
Hozzávalók 4 fő részére:
Spárgás METRO Chef Zöld
tortelloni
Só
10 g vaj
A tortellónikat sós
vízben megfőzzük, olvasztott vajban átforgatjuk.
Hollandi
3 db tojás sárgája
3 dl vaj (majdnem forrásig
hevítve)
2 kk. dijoni mustár
2 ek. alma cider
ecet
Só
Fehér bors
A vaj kivételével a
hozzávalókat egy blenderbe tesszük, közepes fokozaton elindítjuk, majd a jó
forró vajat lassan csorgatva hozzá adagoljuk.
4 szelet speck sonka
A speck szalonna
szeleteket két szilikon lap között lesúlyozva 140°C-on körülbelül 25 perc alatt
ropogósra sütjük. Még melegen leitatjuk róluk a kisült zsiradékot.
20 g reszelt parmezán
Tálaláskor a
tortellonikra öntjük a mártást, megszórjuk parmezánnal, és rátördelünk
adagonként egy-egy szelet sonkát.
Marha steak marinálva, áfonya, sült saláta [4]
Hozzávalók 4 fő részére:
500 g hátszín (2-3 cm
vastag steak szeletekre vágva)
0,2 dl szőlőmag olaj
A húst kevés zsiradékon
forró serpenyőre médium fokozatig sütjük, pihentetjük. Amikor már kihűlt vékony
szeletekre vágjuk a steaket.
1 cm gyömbér (reszelve)
1 db citrom
0,5 dl extra szűz olíva
olaj
só
bors
A gyömbér kifacsart levét
és a többi alapanyagot elkeverjük, majd a felcsíkozott hússal is összeforgatjuk.
100 g fagyasztott áfonya
1 kis csokor petrezselyem
finomra vágva
1 db lime (reszelt héja)
0,5 dl alma cider
ecet
só
20 g cukor
0,2 dl extra szűz olíva
olaj
A kiolvasztott áfonyát
lecsepegtetjük. A levet a limehéjjal, alma ecettel, sóval, cukorral, olíva
olajjal jól elkeverjük, majd összeforgatjuk az áfonyával és a petrezselyemmel.
2 fej szív saláta
durva bors
só
A szívsalátákat
negyedeljük, alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd forró serpenyőben vágási
felületeiken jól megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
10 g fenyőmag
A fenyőmagot serpenyőben
világos barnára pirítjuk.