menüsor

Tonhal tataki, wakame salátán [5]

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 200 g tonhal
  • 0,2 dl szőlő mag olaj

 

A tonhal szeletet egyforma átmérőjű hasábokra vágjuk. Jól felforrósított serpenyőben megpirítjuk minden oldalán a hasábokat.

 

Marinád:

  • 0,5 dl szója szósz
  • 1 db narancs (reszelt héja és leve)
  • 0,2 dl pirított Szezám olaj
  • 1 cm Friss gyömbér (lereszelve)

 

A hozzávalókat összekeverjük és a megsült, felszeletelt tonhalra locsoljuk.

 

Saláta:

  • 120 g kész ízesített Wakame saláta
  • 120 g uborka (kimagozva, legyalulva)

 

A wakame salátát összekeverjük a gyalult uborkával.

 

  • 10 g pirított szezámmag
  • 4 szelet sushi gyömbér

 

Tálaláskor kis halom salátára helyezzük a tonhal szeleteket, meglocsoljuk még egyszer a marináddal, megszórjuk szezámmaggal, és rá helyezzük egy-egy szelet gyömbért.

 

Csőben sült garnéla, édeskömény salátán [1]

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 200 g pucolt garnélafarok (feldarabolva)
  • 50 g vaj
  • 0,2 dl ánizs likőr
  • 1 kis csokor petrezselyem (finomra vágva)
  • 1 gerezd Fokhagyma (finomra vágva)
  • fehér bors
  • 40 g pankó morzsa
  • 0,2 dl tejszín

 

A garnélák 2/3-át és a többi hozzávalót blenderben egyenletesen összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a maradék rák húst.

 

  • 1 db réteslap
  • vaj

 

A rákhúsos keveréket egy habzsák segítségével egy csíkban a tészta szélére nyomjuk, feltekerjük szorosan a tésztát, olvasztott vajjal lekenjük. 180°C-os légkeveréses sütőben aranybarnára sütjük.

 

Saláta:

  • 1 db kisebb édeskömény (vékonyan felszeletelve)
  • 50 g ruccola
  • 0,2 dl toscan extra szűz olíva olaj
  • Bors

 

A saláta hozzávalóit tálalás előtt összekeverjük és a kész garnélákat rátálaljuk.

 

Zöld tortelloni, hollandi mártás, speck chips, parmezán [2]

Hozzávalók 4 fő részére:

  • Spárgás METRO Chef Zöld tortelloni
  • 10 g vaj

 

A tortellónikat sós vízben megfőzzük, olvasztott vajban átforgatjuk.

 

Hollandi

  • 3 db tojás sárgája
  • 3 dl vaj (majdnem forrásig hevítve)
  • 2 kk. dijoni mustár
  • 2 ek. alma cider
  • ecet
  • Fehér bors

 

A vaj kivételével a hozzávalókat egy blenderbe tesszük, közepes fokozaton elindítjuk, majd a jó forró vajat lassan csorgatva hozzá adagoljuk.

 

  • 4 szelet speck sonka

 

A speck szalonna szeleteket két szilikon lap között lesúlyozva 140°C-on körülbelül 25 perc alatt ropogósra sütjük. Még melegen leitatjuk róluk a kisült zsiradékot.

 

  • 20 g reszelt parmezán

 

Tálaláskor a tortellonikra öntjük a mártást, megszórjuk parmezánnal, és rátördelünk adagonként egy-egy szelet sonkát.

 

Marha steak marinálva, áfonya, sült saláta [4]

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 500 g hátszín (2-3 cm vastag steak szeletekre vágva)
  • 0,2 dl szőlőmag olaj

 

A húst kevés zsiradékon forró serpenyőre médium fokozatig sütjük, pihentetjük. Amikor már kihűlt vékony szeletekre vágjuk a steaket.

 

  • 1 cm gyömbér (reszelve)
  • 1 db citrom
  • 0,5 dl extra szűz olíva
  • olaj
  • bors

 

A gyömbér kifacsart levét és a többi alapanyagot elkeverjük, majd a felcsíkozott hússal is összeforgatjuk.

 

  • 100 g fagyasztott áfonya
  • 1 kis csokor petrezselyem finomra vágva
  • 1 db lime (reszelt héja)
  • 0,5 dl alma cider
  • ecet
  • 20 g cukor
  • 0,2 dl extra szűz olíva olaj

 

A kiolvasztott áfonyát lecsepegtetjük. A levet a limehéjjal, alma ecettel, sóval, cukorral, olíva olajjal jól elkeverjük, majd összeforgatjuk az áfonyával és a petrezselyemmel.

 

  • 2 fej szív saláta
  • durva bors

 

A szívsalátákat negyedeljük, alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd forró serpenyőben vágási felületeiken jól megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

 

  • 10 g fenyőmag

 

A fenyőmagot serpenyőben világos barnára pirítjuk.

 

Csokis brownie, passió gyümölcs zselé, mangós mascarpone hab [3]

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 2 db METRO Chef fagyasztott brownie
  • 100 g passió püré
  • 3 g zselatin
  • 10 g barna cukor

 

A zselatint kevés vízbe beáztatjuk. A felmelegített pürében feloldjuk a cukrot és a zselatint.

 

  • 50 g mangó püré
  • 200 g METRO Chef tiramisu hab alap

 

A hab alapot ízesítjük a mangó pürével és felhabosítjuk

 

  • 5 g szeletelt mandula

 

Serpenyőben barnára pirítjuk a mandulát.