pick

A PICK GASZTRO termékeinek célja, hogy vendéglátó- és élelmiszer-feldolgozóipari ügyfeleink számára kifejezetten az igényeikre szabott, széles termékpalettát és folyamatos ellátást biztosítsunk. Termékeink hosszú szavatossági idővel rendelkeznek, vákuum vagy védőgázas csomagolásban, konyhakészre előkészítetten kerülnek forgalomba. A választékban megtalálhatók a különféle allergén-, adalékanyag- és színezékmentes termékek is. 

Pick

AZ EREDETI TÉLISZALÁMI TÖBB, MINT 150 ÉVES LEGENDÁJA

Az eredeti PICK Téliszalámi íze minden generáció számára felejthetetlen. Már több mint másfél évszázada, változatlan minőséggel van jelen az életünkben, aminek köszönhetően a legmagasabb rangú magyar termékek, a Hungarikumok között tarthatjuk számon.

 

A varázslat, amit minden falatban érzünk, benne van a féltve őrzött, titkos családi recept minden összetevőjében. A legnemesebb húsokban, melyeket kiváló minőségű, valódi fűszerekkel ízesítünk. A két évig szárított bükkfahasábok füstjében, mely megadja a  szalámirudak gyönyörű színét. A minimum 80 napig tartó, tradicionális érlelésben, mely során kialakul a Téliszalámi védjegye, az ízek összhangját megteremtő nemespenész.

 

Mindezek mellett a szalámimester folyamatos, odaadó gondoskodására is szükség van, hogy azt mondhassuk: a PICK Téliszalámi felülmúlhatatlan már 150 éve.

 

MIRŐL ISMERED FEL AZ EREDETI PICK TÉLISZALÁMIT?

  • A terméket körbefutó spirális, nemzetiszínű szalagról

     

  • több, mint 150 éve felülmúlhatatlan ízéről

     

  • A PICK logóval ellátott fém plombáról

     

  • A celofáncsomagolás piros zárószalagjáról

     

  • A szalámirúd végén lévő aranyszínű záróklipszről

     

  • A jellegzetes nemespenészről

 

HOGYAN KÉSZÜL? PICK TÉLISZALÁMI. VAJON MI LEHET A TITKA?

Ha azt halljuk Téliszalámi, akkor mindenkinek eszébe jut a fehéres rúd, és talán kis büszkeséggel is eltölti az igaz magyar „találmány” íze. De mitől olyan különleges a PICK Téliszalámi? A PICK Téliszalámi a szalámigyár megalapítása óta a Pick Márk által feltalált és azóta is titokban őrzött egyedi recept alapján készül, melynek gondos folyamatát a titok egyedüli ismerője, a szalámimester felügyeli. Téliszalámi csak az előírásoknak megfelelően tenyésztett, nagysúlyú sertésekből lesz, azok húsa a legszebb, legízletesebb. A húst darálás helyett vágják, hogy a szövetek ne sérüljenek meg. A fűszerszobában zamatos fűszerek kavalkádjából mérik ki a Téliszalámihoz szükséges mennyiséget, hogy miből mennyit, az hétpecsétes titok. Óriás keverőkben forog az immár összeaprított és fűszeres, pirosas szalámipaszta, amely a bélbetöltés után a füstölőbe kerül, a füst ugyanis tartósítja és ízesíti a húst.

 

A két hétig tartó füstölés kizárólag gondosan válogatott, egy évig szárított bükkfa hasábokból gyújtott izzó-parázsló tűzön történik, ahonnan a füstöléstől élénkvörös színű szalámirudak az érlelőkamrákba kerülnek. Felületükön speciális légáramlat, páratartalom és hőmérséklet mellett közel 100 napig tartó érleléssel alakul ki a hófehér nemespenész, ami évtizedek alatt a PICK Téliszalámi védjegyévé vált. Sokan tévesen azt gondolják, hogy a nemespenész miatt „téli” a Téliszalámi. De valójában nem a „havas” felülete, hanem a gyártási módja miatt kapta az elnevezést. Régebben ugyanis, amíg nem voltak klimatizált érlelőtornyok, csak télen voltak adottak a feltételek a Téliszalámi készítésére. Az azóta megépült 60 méteres érlelőtorony 32 kamrájában egyszerre közel egymillió rúd szalámi érlelődik, amelyek felületét közel 3 hónap alatt fedi be a jellegzetes nemespenész. A száznapos szalámi ezután nyeri el a vásárlók által is összetéveszthetetlen, jól ismert megjelenését: sorszám, plomba, nemzetiszín -szalagos celofáncsomagolás.

 

 

Az egyedülálló ízvilág megteremtéséhez a szaktudás mellett elengedhetetlen a közeli Tisza folyó állandó hűvös levegője és Szeged város kedvező mikroklímája, amelyek jótékonyan segítik az érlelés kényes folyamatát. Ami az egyedi recepten, hagyományos gyártáson és az első osztályú minőségen kívül még különlegessé teszi a PICK Téliszalámit, hogy a felhasznált alapanyagok egytől-egyig természetesek, mindenféle művi adalék nélkül. A PICK Téliszalámi utánozhatatlansága tehát az apróságokban rejlik, amit sokan megpróbáltak már utánozni, sikertelenül.

 

Több, mint 150 év tapasztalata, gondossága, minősége és a csipetnyi titok az, amit magában őriz minden egyes rúd PICK Téliszalámi.

További ajánlataink
Kíváncsi vagy nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerd meg legfrissebb ajánlatainkat számodra.   
Katalógusok
NE MARADJ LE AKTUÁLIS AJÁNLATAINKRÓL!
Regisztrálj hírlevelünkre
Ismerd meg a legfrissebb ajánlatainkat.  
Hírlevél feliratkozás