A Kalumba
Madagascar Spiced Gin egy újgenerációs fűszeres gin aszalt fügén érlelve, amely
nevét a világon elsők között feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről
kapta.
Egyedi karakterét a tizenhétféle
Madagaszkárról és Afrikából származó, vadon termő fűszernövény adja.
A Kalumba alapja borókapárlat, mely a
Kecskeméti Zwack Párlat Manufaktúrában készül. Az italt a desztillálást
követően tölgyfahordóban, aszalt fügén érlelik, mely kerekséget, lágyságot
kölcsönöz az italnak. Az aszalt fügén történő érlelés teszi lehetővé az ital önmagában
történő fogyasztását, amely rendkívül egyedi a ginek világában. A Kalumba
Spiced Gint egzotikus fűszeres illat- és ízjegyek jellemzik, melyeket az aszalt
fügés érlelés adta visszafogott édesség tesz kerekké.
A Kalumbát elsősorban shotként, behűtve
ajánlott fogyasztani, azonban koktél alapanyagnak is kiváló, jégre töltve
gyömbérrel is egy nagyon finom, frissítő long drinket kapunk.
Felhasznált
fűszerek:
kalumbagyökér, citromfű, kubebabors,
szegfűszeg, fahéj levél, rózsabors, kurkuma, csillagánizs, lime-héj,
szerecsendió-virág, kardamommag, szerecsendió, gyömbér, vanília, koriander,
curacao-héj, borókabogyó