A Ceres Zrt. az 1953-ban alapított Győr- és Vidéke Sütőipari Vállalat jogutódja több, mint 70 éves szakmai múlttal rendelkezik.
A Ceres név talán mindenkinek ismerősen hangzik: eredeti viselője a római mitológiában a termékenység,- a gabonaültetés,- az aratás,- a földművelés és az anyai szeretet istennője. A mitológia szerint Ceres (görög nevén Démétér) vezette be az emberiséget a gabonatermesztés rejtelmeibe, így a kenyeret voltaképpen Ceres istennőnek köszönhetjük.
2002-ben, amikor a korábbi Győri Sütő helyett új nevet kerestünk vállalatunk számára, a Ceres bizonyult stílszerű névadónak, míg termékeinknek a Ceres Sütő márkanevet választottuk.
A termékszortiment nagyobb részét a szendvicskenyerek, valamint az egészségtudatos táplálkozást támogató termékek teszik ki. A kenyérfélék mellett kalácsokat és további édes és sós péksüteményeket egyaránt készítünk. Funkcionális, kényelmi termékeink között elősütött pékáruk, pizzák, piskóták, valamint szezonális jelleggel bejglik, tekercsek és habtermékek találhatók, melyeket két telephelyen, Győrben és Miskolcon gyártunk.
Termékeink kiváló minőségének egyik titka, hogy kizárólag kifogástalan minőségű, követhető forrásokból származó alapanyagokat használunk fel. Ez minőségpolitikánk egyik fontos alapköve. Tökéletességre törekszünk, ezért nem hozunk, nem is hozhatunk kompromisszumokat. A vásárlóink asztalára kerülő pékáru megszokott ízének és minőségének folyamatos biztosításához a minőségi alapanyagok használata mellett, szigorú minőségbiztosítási rendszert üzemeltetünk, így gyártásunk megfelel az IFS, a HACCP és a kereskedelmi láncok magas követelmény-rendszereinek.
Szortimentünket folyamatosan frissítjük, fejlesztjük, sikerünk egyik záloga a megújulás.
Ezt bizonyítja a Napicipó termékcsalád is, mely a legnépszerűbb világos kenyértől az egészségtudatos fogyasztók számára készülő kenyerekig kínál választékot.
Napicipó teljes kiőrlésű - A teljes kiőrlésű kenyerek magasabb élelmi rost tartalommal rendelkeznek, a teljes kiőrlésű búzalisztben a búza megtisztított héja, a korpa is megtalálható.
Napicipó magokkal - 5 % magokkal (lenmag, napraforgómag, tökmag és szezámmag felhasználásával) készült kenyér 13 % graham lisztet és rozslisztet is tartalmaz.