Kalácspuding áfonya hab

Kalácspuding áfonya hab

Kalácspuding

  • 0,5 fonott kalács

  • 1,5 dl Rioba tej

  • 1,5 dl 30%-os tejszín

  • 5 db METRO Chef tojássárgája

  • 1 db vaníliarúd

  • 50 g cukor

  • 20 g METRO Chef vaj

  • 20 g METRO Chef bio dió

  • 20 g METRO Chef fagyasztott áfonya (kiolvasztva)

  • 4 db sütőforma

Kivajazzuk a formákat. Beleszórjuk az 1 cm-es kockákra vágott kalácsot. A tejet, tejszínt felfőzzük a vanília kikapart magjaival és a cukorral. Amikor már nem túl forró, belekeverjük a tojássárgákat.

Ráöntjük a kalácskockákra, hagyjuk, hogy jól átázzanak. Megszórjuk a tetejüket áfonyával, kevés kristálycukorral és a durvára tört dióval. 180°C-os sütőben 20 percig sütjük.

 

Áfonya hab

  • 130 g METRO Chef fagyasztott áfonya (kiolvasztva)

  • 6 g zselatin (beáztatva)

  • 100 g mascarpone

  • 1 dl 30%-os tejszín

  • 50 g cukor

  • 1 db METRO Chef lime

Felmelegített tejszínben feloldjuk a zselatint, visszahűtjük. Habosra verjük a mascarponéval, cukorral.  A fagyasztott áfonyát leturmixoljuk, sűrű szűrőn átpasszírozzuk. Pár csepp limelével, reszelt limehéjjal és áfonyapürével ízesítjük a habot. Tálalásig hűtőben tartjuk, habszifonból kifújva is adhatjuk.

 

Borajánlat fogásunkhoz:

TOKAJI SZAMORODNI ÉDES 2018 MBV

Illatában a hordós érlelésből adódóan szépen jelenik meg egy nemes, elegáns botritisz, amely kiegészül vaníliás citrusos jegyekkel. Ízében krémesség, citrusosság, friss, könnyed gyümölcsösség. Vibráló, játékos sav-cukor-alkohol tökéletes egyensúlya, hosszú lecsengéssel és visszaköszönéssel a végén.