Hozzávalók 4 főre:
- 4 db 140-170 g-os lazac steak
- 2-3 db kígyóuborka
- 2 db zöldcitrom
- 8 dkg mentalevél
- 8 dkg METRO Chef vágott koriander
- 1 szál citromfű
- 4 kiskanál METRO Chef őrölt gyömbér
- 4-5 gerezd METRO Chef fokhagyma
- 400 ml kókusztejkrém
- 200 ml fehérbor
- 400 ml teriyaki szósz
- 20 dkg vaj
- olívaolaj
- tengeri só
- feketebors frissen őrölve
Elkészítési idő: 30 perc
Egy főre jutó alapanyagok költsége: 2410 Ft
Elkészítés:
A salátához hámozzuk meg és vágjuk ketté az uborkát. Kanalazzuk ki a magokat, majd reszeljük le. Adjuk hozzá a zöldcitrom reszelt héját, kifacsart levét, a koriandert és a mentát. A kókusztejkrémhez hevítsünk egy serpenyőben kevés olívaolajat és vajat, tegyük bele a fokhagymát, a gyömbért és az apróra vágott citromfüvet, majd pároljuk néhány percig. Ezt követően öntsük fel a fehérborral és a kókusztejjel és lassú tűzön 6-8 perc alatt forraljuk rövid lére. Amikor elkészült szűrjük le, tegyük félre, de tartsuk melegen. A lazac steaket kenegessük meg a teriyaki marináddal majd a felhevített grill lapon süssük mindkét oldalát 2-2 percig. Sütés után érdemes visszahelyezni a marinádba és ott pihentetni tálalásig. Tálaláskor a mentás uborkasalátából kanalazzunk a tányér közepére egy kis halmot, fektessük rá a lazac szeletet és csorgassunk mellé kevés zöldcitromos kókusztejkrémet.