Lazac teriyaki steak

Lazac teriyaki steak

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db 140-170 g-os lazac steak
  • 2-3 db kígyóuborka
  • 2 db zöldcitrom
  • 8 dkg mentalevél
  • 8 dkg METRO Chef vágott koriander
  • 1 szál citromfű
  • 4 kiskanál METRO Chef őrölt gyömbér
  • 4-5 gerezd METRO Chef fokhagyma
  • 400 ml kókusztejkrém
  • 200 ml fehérbor
  • 400 ml teriyaki szósz
  • 20 dkg vaj
  • olívaolaj
  • tengeri só
  • feketebors frissen őrölve
Elkészítési idő: 30 perc

Egy főre jutó alapanyagok költsége: 2410 Ft

Elkészítés:
A salátához hámozzuk meg és vágjuk ketté az uborkát. Kanalazzuk ki a magokat, majd reszeljük le. Adjuk hozzá a zöldcitrom reszelt héját, kifacsart levét, a koriandert és a mentát. A kókusztejkrémhez hevítsünk egy serpenyőben kevés olívaolajat és vajat, tegyük bele a fokhagymát, a gyömbért és az apróra vágott citromfüvet, majd pároljuk néhány percig. Ezt követően öntsük fel a fehérborral és a kókusztejjel és lassú tűzön 6-8 perc alatt forraljuk rövid lére. Amikor elkészült szűrjük le, tegyük félre, de tartsuk melegen. A lazac steaket kenegessük meg a teriyaki marináddal majd a felhevített grill lapon süssük mindkét oldalát 2-2 percig. Sütés után érdemes visszahelyezni a marinádba és ott pihentetni tálalásig. Tálaláskor a mentás uborkasalátából kanalazzunk a tányér közepére egy kis halmot, fektessük rá a lazac szeletet és csorgassunk mellé kevés zöldcitromos kókusztejkrémet.