Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg METRO Chef borjú szűzpecsenye
- só
- bors
- 10 dkg vaj
- 1 dl olívaolaj
- 2 dl tejszín
- 15 dkg METRO Chef gorgonzola
- 1 kg burgonya
- 3 evőkanál szarvasgombás olívaolaj
- 3 dl tej
Elkészítési idő: 40 perc
Egy főre jutó alapanyagok költsége: 3750 Ft
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük. Egy habverővel összedolgozzuk, vajjal és langyos tejjel. Szükség szerint sózzuk és szarvasgombás olívaolajjal ízesítjük. A borjú szüzet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon rózsaszínre sütjük. Tálalásig melegen tartjuk. A gorgonzola sajtot a tejszínnel egy kis lábosban feloldjuk, mártás sűrűségűre forraljuk és a húsra tálaljuk.