FRISS HÚSOK
Friss húsok a METRO-ban
Hűtött hústermeinkben állandó 2 C-fokon tartjuk a húsokat. Vevőink kedvük szerint választhatnak a hazai, Európai illetve ízletes, érlelt Dél-Amerikából származó marhahúsok közül. Választékunkban megtalálhatóak a Magyar és Holland partnereink borjú húsai vagy Magyar és Új-Zélandi bárány termékek is.Fagyasztott ajánlataink közül kiemelendő a fürj, fácán, galamb, bébi csirke valamint az újdonságaink közül a malac húsok a minőségi marha steakek valamint különböző bárány húsok is.
Előkészített termékek is nagy választékban szerepelnek kínálatunkban. Például az igazi ínyencek akár Kanadai bölényből vagy Wagyu marhából készült hamburgerrel is fokozhatják a kulináris élményeiket.
A könnyű, mégis finom ételek ma már életünk mindennapi részei. Manapság a profi és hobbi séfektől egyaránt elvárt, hogy kiadós ételeket készítsenek vendégeiknek vagy családjuknak, barátaiknak alacsony zsírtartalommal, de annál több ízzel és fantáziával.
Friss hús választékunkból most azon termékeket válogattuk össze és mutatjuk be vásárlóinknak, melyek kiváló alapanyagként szolgálnak egy – egy könnyű és alacsony zsírtartalmú húsétel elkészítéséhez.
Steak ajánló
Ha grillezésre vagy nagyon gyors serpenyős sütésre szeretnék húst készíteni, akkor 1-2 cm vastagság már elég, de figyelnünk kell, hogy ne szárítsuk ki.
A tökéletes steak az ízlésünktől is függ, illetve attól is, hogy milyen húsrészt használunk fel
Milyen húst válasszunk steaknek?
Először is kell egy olyan marhahúst választanunk, ami biztosan alkalmas steaknek: A legmegfelelőbb választás, ha a METRO húsválasztékából a Dél-Amerikai szegmens prémium minőségű érlelt termékeiből választunk ízlésünknek megfelelően.
Ezek a húsok megfelelő körülmények közt tartott igazi húsmarhákból lettek feldolgozva és megfelelő érlelési idő után, egy további nedves érlelést biztosító csomagolásban kerülnek a polcainkra, így ha ezekből választunk, biztosan omlós, igen ízletes pecsenyéket tehetünk az asztalunkra.
A steakek királya természetesen a bélszín, másnéven a vesepecsenye. Hogy miért ezt a részt kultiválják világszerte mindenhol? A vesepecsenye az a hosszúkás izom a mi a gerinc mellett helyezkedik él és a legkevesebb mozgást végzi, ezért sokkal puhább szerkezetű és porhanyósabb, mint más izomrészek. Az ideális steak vastagsága 2-3cm, tilos klopfolni!
A sütési időket tartsuk be, főleg ha nem vagyunk gyakorlottak a steak sütésében. A kellő gyakorlat megszerzéséig érdemes beszerezni egy digitális maghőmérőt, ennek használatával tökél